torstai 12. maaliskuuta 2015

Ilmastopäivä


Viime lauantaina Greenpeace järjesti Helsingissä ilmastopäivän. Kirkon seinään oli valaistu videoteos, joka koski Arktiksen suojelua. Oli aika hieno! Teosta esitettiin kello seitsemästä yhdeksään. Itse kävin paikan päällä kahdeksan jälkeen eikä paikalla ollut kuin muutamia kymmeniä ihmisiä. En tiedä oliko tästä esityksestä paljoa inffottu ihmisiä, sillä itse sain tietää koko tapahtumasta vain Greenpeacen sähköpostista. Omasta mielestä paljon paljon parempi mitä Lux Helsinki teokset ovat olleet. Tässä videoteoksessa oli selvästi ajatusta ja ideaa mukana, pelkän valojen ja musiikin vaihtelun sijaan. Tyylikäs tapa herättää ajatuksia :) 


Seuraavan kerran tuomiokirkosta sammutetaan valot maaliskuun viimeisenä lauantaina 28.3, jolloin vietettään jälleen kerran WWF:n organisoimaa Earth hour "Tunti maailmalle" -tapahtumaa. Tarkoituksena on sammuttaa valot tunniksi kello 20:30-21:30 välisenä aikana. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran 2007 Autralian Sydneyssä ja Suomeen se rantautui vuonna 2009.  Earth hourin ajaksi useasta kuuluisasta rakennuksesta sammutetaan valot, ja näin ilmaistaan oma tuki ilmastonmuutokselle. Tällaisia rakennuksia ovat mm. Pariisin Eiffel-torni sekä Egyptin Gizan pyramidit. Täällä Helsingissä Tuomiokirkko on vastaava keskeinen rakennus, joka pimenee.

Tämän vuoden teemana Earth hourissa on `Maailman suurin kynttiläillallinen`. Useat ravintolat ovat luvanneet osallistua Earth hour-tapahtumaan mukaan ja tarjoilevat ravintoloissaan Earth hour-menun, joka on tarkoitus nauttia kynttilän valossa. Osa menun tuotoista lahjoitetaan WWF:lle suojelutyöhön. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti