sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Aamun pelastajat

LITTLE'S COFFEE
Huomasin perjantai-iltana, että unohtui kaupassa käynti kokonaan eikä kotona ollut aamuksi leipää. No, onneksi aamulla ei olisi kiire minnekään, joten päätin pyöräyttää sämpylätaikinan jääkaappiin yöksi kohoamaan. Nämä sämpylät on tosi näppäriä ja nopeita tehdä. Maku sämpylöihin tulee juuri siitä, että taikina saa rauhassa kohota yön yli. Ohjeen olen ottanut Voikukkapellon blogista täältä. Noudatan ohjetta muuten täysin, mutta paistan sämpylät muffinssipellillä, sillä omat sämpyläni ovat muuten olleet tosi lättänöitä. 

Aamulla nautin sämpylät kaikessa rauhassa kylmän maitokahvin kera. Jääkahvi on simppeliä tehdä; pohjalle pari teelusikallista pikakahvia, sokeria maun mukaan, jäitä ja lopuksi maitoa. Niin hyvää! Itse tykkään erityisesti näistä Little´sin maustetuista pikakahveista. Makuja löytyy vaikka mitä esimerkiksi boubon vanilja, irih cream, maple walnut ja havana rum. Itselläni on juuri tuota Irish cream-makua mitä pitäisikin käydä ostamassa lisää. Olen ostanut näitä hyvin varustetuista K- kaupoista, mutta näköjään pystyy ostamaan netistä myös suoraan kotiin.


Rapeat yön yli sämpylät

5 dl lämmintä vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl vehnäjauhoja
(siemeniä)

Tee taikina tarpeeksi isoon kulhoon, jotta se mahtuu kohoamaan jääkaapissa.  Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva ja suola. Lisää sitten ruisjauhot ja kaurahiutaleet. Lopuksi vehnäjauhoja niin, että taikina jää aika löysäksi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin. Aamulla laita uuni kuumenemaan n. 230 asteeseen ja lusikoi kahdella lusikalla taikinaa muffinssipellille. Itse koristelen yleensä vielä siemenillä. Paista 30-35 minuuttia. Älä peitä rapeita sämpylöitä tai rapeus katoaa. 

Sämpylät ennen paistoa
ja juuri uunista tulleina =P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti