torstai 27. kesäkuuta 2013

Lääh ja puuh

Huh hellettä. Keittiön ulkolämpömittari näyttää +30 astetta eikä sisällä ole paljon vähempää asteita. Ulkonoa kantautuu naapurin ruohonleikkurin surina ja nenään vasta leikatun ruohon tuoksu. Tuntuu täydelliseltä kesältä. Melkein. Olo on ihan limainen ja likainen koko ajan tuon hehkuvan auringon vuoksi. Mikään ei tunnu hyvältä.
  • Pyöräilen -> Sulan
  • Siivoan -> Sulan
  • Käytän bussia -> Sulan
Tuntuu, ettei mikään toimi tällaisella kelillä. Väsyttää vaan ja hermoja kiristää. Nautin paljon enemmän, kun asteita on vähemmän. Se hyvä puoli kelien lämpenemisellä on, että vedetkin lämpenee ja on mukavampi polskia, mutta koska täällä ei ole uimarantoja lähellä, en jaksa välittää edes vesien lämpenemisestä. Välitän vain omasta sulamisestani. Lisäksi parvekkeen kasvit ovat hätää kärsimässä, jos niitä ei muista kastella vähintään aamuin ja illoin. Onni ei jaksa kävellä lenkeillä. Kissat makaavat kotona kuumuudesta kankeina. 

Onneksi päätin tehdä asialle vihdoin jotain niin kuin kunnon maamot tekevät. Menin ja ostin sen tuulettimen! Kasasin jopa itse. Ja ah mikä viileys valtasi kodin. Nyt täällä kelpaa olla. Jekku teki pesän heti tuulettimen viereen ja nukkuu tyytyväisenä siellä. Kerää energiaa leikkimiseen. Kyllä ne on ne pienet ilot mitkä ratkaisee ja elämän laatukin muuttui tässä pesässä hetkessä paremmaksi. Näin kissaperheenä kun tuo tuulettaminen on hienoinen ongelma, kun ei voi koskaan pitää ikkunoita auki, jottei otukset pääse livahtamaan. Jospa parvekeen kasvitkin tykkäisivät keinotuuletuksesta :) 

Kuten kuvista näkyy krassi on puhjennut meille viimein kukkimaan. Jazz on heti ihmettelemässä uutta yksilöä :) 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti