sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Onnea äidit!


Sää suosi tänään äitejä ihanalla auringolla. Meillä oli suunnitelmissa jälleen grillata, joten aurinko otettiin lämmöllä vastaan :) Minun tehtäväni oli tehdä äitienpäivälounaalle kakku. Tehtävä tuli vähän puskista, joten tein nopeita päätöksiä päädyin hieman erikoiseen valintaan, nimittäin salmiakki-lakukakkuun. Tämä oli muistaakseni tarkoitettu isänpäivä kakuksi karun värinsä vuoksi, mutta koska ohje oli jo pitkään to do-listalla kummitellut, päätin kokeilla sitä nyt. 

Mikään juhlapöydän kaunistus tästä kakusta ei tullut, pikemminkin enemmän semmoinen epäonnen kakku, sillä reunojen kerma ei jostain kumman syystä suostunut pysymään reunoilla, vaan mätkähti itsepäisesti jatkuvasti lautaselle vaikka kuinka sitä pursottelin. Aikamoinen tahtojen taisto siitä tuli, minä vs. kermavaahto, kermavaahto voitti selkeästi. Makuun tuo ulkonäkö ei onneksi vaikuttanut, vaan maku oli oikein mainio ja kakku oli ehtinyt myös kostua oikein meheväksi, vaikka tulikin kasattua kokoon aika myöhään eilen illalla.

 





















Kakku on tehty tuolla Pirkka-lehden ohjeella, joka löytyy K-ruoka-sivustoilta täältä.  Tein kakun muuten reseptin mukaan, mutta kostutin kakun maito-vaniljasokeriliemellä sekä väleihin laitoin vadelmahilloa hieman piristämään lakun ja salmiakin makuja. 


Auringosta oli tullut nauttimaan rappusille myös suloinen sisilisko. Poloinen oli kadottanut hännänpään jonnekin.

 Onnea kaikille äideille, etenkin sille omalle! Täältä sylin täydeltä kukkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti