sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kirsikankukkajuhlat

Niin se alkaa olla tämäkin viikko kohta ohi. Tässä on viimeiset neljä päivää tehty kaikkea kivaa, ettei ole ehtinyt tänne tulla päivittelemään, mutta ei hätää. Kertoillaan täällä hieman jäljessä mitä olen puuhaillut :)

Viime helatorstaina järjestettiin Roihuvuoressa Helsingin kirsikankukkajuhlat, eli Hanami- juhlat. Kirsikankukkapuistossa ja japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii noin 240 kirsikkapuuta, joten kukkaloiston voi varmasti kuvitella; aivan huikeaa.


Itse en ollut aikaisemmin käynyt Hanami-juhlissa, joten minulla ei ollut mitään käsitystä siitä mitä odottaa. Kuvittelin nämä jostain syystä aika pieniksi kemuiksi, mutta paikalla oli hurja määrä ihmisiä. Bussit olivat ihan sekaisin eikä kaikki halukkaat mahtuneet niihin sisälle. Sää oli kovin vaihteleva ja välillä satoi kaatamalla, mutta siitäkin huolimatta toiset olivat tulleet piknik eväiden ja vilttien kera. Monet olivat lisäksi panostaneet Japani-aiheiseen pukeutumiseen; oli kauniita geishoja, lolitoja sekä mitä hassumpia sarjakuvahahmoja. Ohjelmassa oli erilaisia japanilaiseen kulttuuriin liittyviä esityksiä, kuten tanssia ja budoa. Itse bongailin paikalta suloisia akita-koiria. Yksi lempileffoistani onkin tuo Hachiko-leffa, jossa pääosassa on ihana Hachi-koira.  Vaikka elokuvan olisi nähnyt kuinka monta kertaa tahansa niin se itkettää joka kerta ihan varmasti, nenäliinat siis mukaan! 

Akitojen lisäksi paikanpäälle oli eksynyt muutama corgi. Ne ovat akitojen lisäksi suosittuja Japanissa, sillä näyttävät isojen korvien vuoksi sarjakuvahahmoilta. Tätä on myös Onnille sanottu monesti, ja japanilaiset turistit haluavat tulla ottamaan siitä kuvia. 


Hanami-juhlissa olisi päässyt maistelemaan erilaisia japanilaisia herkkuja, mutta näihin ruokakojuihin oli niin pitkät jonot, ettei millään jaksanut jäädä niihin jonottelemaan. Päätimme lähteä sadetta karkuun ja syömään Morrisoniin kympin burger-annokset syö-viikkojen kunniaksi. Oli muuten hyvää jälleen kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti