perjantai 7. maaliskuuta 2014

Voi sitä karvan määrää


Auringon paiste on Ah niin ihanaa, vaan kyllä ärsyttää että se myös paljastaa kotona kaikki lymyävät koirankarvat. Ja niitä meillä riittää tällä hetkellä. Onnilla on pari kertaa vuodessa normaalin karvan irtoamisen lisäksi super karvanlähtö, jolloin pohjavilla lähtee. Se tapahtuu yleensä näin kevään korvilla sekä lopputalvesta. Kotona saisi imuroida vähintään sen pari kertaa viikossa, jos meinaa välttää suurimmat karvalautat. 

Olen tullut siihen tulokseen, että harjaamisen tulee tapahtua aina ulkona. Ja koska Onni on niin matala kaveri pistän sen hyppäämään johonkin syrjäiselle penkille, jotta säästyn itse selkäkivuilta. Siinä se sitten kiltisti nököttää niin kauan, että minä saan harjattua sen. Harjana tulee ehdottomasti olla furminaattori, sillä corgeista lähtee pohjavillaa aivan älyttömästi, mihin tuommoinen pohjavillakarsta on paras mahdollinen. Furminaattoreden hintahaitari on aika laaja, mutta itselläni on käytössä tällaien perus parinkympin furminaattori, joka on jo useamman vuoden toiminut loistavasti. Suosittelen furminaattorin ostoa etenkin sellaisille koirille, joilla on pohjavillaa.

Musti&Mirri
kuva

Tähän aikaan vuodesta kun linnut alkavat rakentaa pesiään nuo pohjavillat ovatkin linnuille oikeita aarteita. Niihin on varmasti hyvä painaa pää ja käpertyä lämmittelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti