maanantai 7. maaliskuuta 2016

Vehnätön kuukausi

Meillä on menossa täällä ruokaremontti. Onni pääsi nyt vuorostaan ruokatestaajaksi. Ompsu valittiin Hauhau Championin vehnätön valinta- testiryhmään, johon pääsi osallistumaan 200 koiraa. Ruokapaketissa oli kuukauden koiran ruuat; kuusi kiloa kuivanappuloita, pari pakettia täydennysravintoa sekä pussi dental stickejä, kaikki täysin vehnättömiä.

 
Testikuukauden aluksi punnitsin Onnin, jotta voin kuukauden lopussa katsoa onko paino muuttunut suuntaan tai toiseen. Näin kuukauden alussa Onni painaa huikeat 19 kiloa. Ei tosin tullut yllätyksenä tämä. Aika mahti corgi täällä asustelee. Onni on leikattu noin kolme neljä vuotta sitten ja sitä ennen herra painoi 17 kiloa. Leikkauksen jälkeen koirilla on tapana lihoa ja Onnikin keräsi pari lisäkiloa ympärilleen, mutta onneksi nyt tuossa 19 on pysytty sen jälkeen. 

Onni on tähän asti syönyt lähes koko elämän kotimaista Jahti&Vahti- koiranruokaa. Tykkään siitä, että ruoka on suomalaista, ja ehkä siitä syystä myös luotan siihen että se on koirallekin turvallista. Välillä kun lehdistä valitettavasti joutuu lukemaan, että toiset eläinten ruuat ovat aiheuttaneet ties mitä sairauksia ja kuolemantapauksia lemmikeille. Onni on syönyt pitkään Jahti&Vahdin kana-riisi-kuivaruokaa, mutta kastraation jälkeen olen siirtynyt antamaan Jahti&Vahti Kevyt-nappuloita, jotta paino pysyisi kurissa. Jahti&Vahti ruuat ovat myös vehnättömiä mistä tykkään valtavasti, tämä ei siis sinällään ole uusi juttu Onnin ruokavaliossa. Meillä myös kissat ovat vehnättömällä linjalla olleet aina.

Onnin ruuan suhteen ongelmana onkin ollut, että tätä Jahtia&Vahtia ei tahdo saada oikein mistään, esimerkiksi Helsingissä näitä ei myydä ollenkaan. Koska en omista autoa ja säkit ovat aivan valtavia, 10kg ja 15kg painoisia niitä ei myöskään viitsi lähteä bussilla raahaamaan. Tästä syystä innostuinkin HauHau Championin testikamppanjasta ja uudesta vehnättömästä ruuasta. Olisikohan tässä meille ratkaisu ruokaongelmaan. Kuivaruokapusseja myydään näppärässä 1,5kg pussissa sekä isommassa 12kg pussissa. Tuon pienemmän nappaisi ihan mielellään ruokakaupasta matkaan. Myös HauHaun kotimaisuus on iso plussa. Vielä kun saisi näitäkin nappuloita kevyt versiona niin olisi aivan täydellistä.

Koska Onsku on ollut tähän asti elämäänsä kaikkiruokainen en usko, että näiden ruokien testauksessakaan tulee sen suurempia ongelmia. Eiköhän maistu pojalle. Kirjoittelen kuitenkin  vielä jatkossakin siitä miten testikuukausi on meillä mennyt. Onni vaikuttaa ainakin todella innokkaalta testaajalta :) #vehnätönvalinta #hauhauchampion







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti