sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kotiviikko



Täällä Helsingissä alkaa hiihtolomaviikko vedellä jo viimeisiään. Itselläni ei varsinaista lomaviikkoa ole ollut, mutta etäviikko sentään. Harjoittelu Kampissa loppui viikko sitten ja jonnekin tämä viikko on ehtinyt kadota. Tarkoitus oli nimittäin bloggailla tällä viikolla vähän ahkerammin, mutta empäs bloggaillutkaan. Hyvä että tämän yhden sain tänne nakuteltua :)

Kuningasajatus etäviikolle oli, että saisin ainakin nukkua joka aamu pitkään. Ja toki olisin saanut, mutta harjoittelun vuoksi totuin heräämään jo kukon laulun aikaan ja tälläkin viikolla olen herännyt joka aamu hyvin aikaisin. Ei siis pitkiä aamu-unia. Sen sijaan olen ehtinyt panostaa aamupaloihin ja olenkin joka aamu nauttinut herkulliset basilika-tomaatti-mozzarellaleivät ja ison kupillisen lattea. Ruispaloihin voi palata jälleen ensi viikolla, kun kouluaamut jatkuvat.



Koulutehtäviä on riittänyt kiitettävästi harjoitteluun liittyen lähes joka päivälle. Tiistaina kävin koululla kirjoittelemassa opparia aamusta, mutta sitten viskasin kaikki tehtävät hetkeksi syrjään. Kävimme nimittäin tutustumassa vihdoin TopChef voittajan Akseli Herlevin avaamaan Nauhgty Brgr-ravintolaan, josta pitäisi löytyä Helsingin parhaat burgerit. Huomasin, että tämän kuukauden burgerin osa tuotoista menisi SEY:lle tukemaan eläinsuojelutyötä, joten päätin tilata sen. Olisipa pitänyt tutkailla hieman tarkemmin hampurilaisen sisältöä, sen verran tulinen hamppari oli. Onneksi limu ja bataattiranut hieman lievensivät omaa tuskaani :) Olisi pitänyt vain mennä alkuperäisen suunnitelman mukaan ja tilata listalta juustohamppari, mutta nyt jäi seuraavaan kertaan sen kokeilu. Akselin burgerit olivat oikein maittavia, mutta silti mielestäni Roslundin ja Treffi pubin juustohampurilaiset kiilaavat selkeästi ohi. Ehkäpä myös Friends&brgrs.


Täyttä mahaa oli hyvä mennä vajuuttelemaan leffaan. Tai leffaan ja leffaan. Kävimme katsomassa Takaisin pintaan- dokumentin, joka kertoo suomalaisesta sukeltajaryhmästä, joka lähti viranomaisia uhmaten hakemaan kuolleita sukeltajatovereitaan Norjalaisesta vedenalaisesta luolasta, kun nämä sukellusryhmän ensimmäisellä reissulla olivat menehtyneet luolaan. Ihan jännä dokumentti, etenkin kun tuo sukellusmaailma on itselle aika tuntematonta aluetta, joten mielenkiinnolla sitä seurasi. Toisaalta kyllä tuon dokkarin ehtii odottamaan että telkkaristakin näkee, ei se niin jännä ollut. Mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen :)Ja kun käy näitä kotimaisia katselemassa tiistaisin, kun Veikkaus-kortilla pääsee kaksi yhden hinnalla, niin hinnaksi jää enää 5€/per nenä, joten tuon maksaa vielä ihan mielellään :) Ja nostan kyllä kuvitteellista hattua tälle porukalle,vaarantaessaan oman henkensä kuolleiden ystäviensä vuoksi hakiessaan heidät takaisin kotiin.


Lisäksi kävin viikolla kirppistelemässä ja teinkin muutaman hyvän löydön. Niistä täytyy muistaa kirjoitella tännekin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti