sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Sukkasunnuntai

Ihanaa pääsiäistä ja sukkasunnuntaita! Tuo nimi on kyllä niin mahtava<3 Sukkasunnuntain nimi muistaakseni tulee siitä, että meno yltyi niin kovaksi, että sukatkin lensi jalasta. Tai sitten pitää olla ihan hipi hiljaa sukkasillaan :) 

 























Nyt olikin erikoinen pääsiäinen, sillä tosiaan vietin tämän ensimmäistä kertaa lähes itsekseni. En lähtenyt tällä kertaa Kuopioon ihanien lammaspatojen ääreen. Olin kyllä hyvissä ajoin jo tammikuussa ostanut meno-paluu-liput, mutta koska äiti päättikin tulla ensi viikolla tänne en näe mitään järkeä siinä, että reissaisin ensin sinne. Pääsiäistä ei tullut hirveästi itseä varten laitettua kotiin. Rairuohoa istutin ja kirpputorilta olin löytänyt söpön pienen pupun halvalla, joka pääsi patsastelemaan rairuohon kaveriksi. Onneksi pupu on aika kovaa tekoa, sillä monena yönä pupu on saanut kovaa kyytiä ja löytynyt milloin mistäkin.  Toki piti paketti töhnismunia ostaa ja muutama Rähinä-muna, mutta siihen ne pääsiäisruuat tältä pääsiäiseltä jäikin.Ruoho on maistunut pojille, kuten kuvasta näkyy :)

 

Ajattelin että noin monta päivää aikaa vain itselle, että nyt saan vaikka mitä aikaiseksi. Ja kyllä olen saanutkin, mutta minne se aika on silti kadonnut? Kohta on nämäkin pitkät pääsiäspyhät ohi, joita odottelin innolla. Olin kehitellyt itselleni paljon tekemistä mitä täällä kotosalla pitäisi saada aikaiseksi, ja niiden parissahan aika vierähtikin vallan rattoisasti. Pääsiäisen aikana ollaan hommailtu esimerkiksi näitä puuhia; 
  • Leivottu tuoreita sämpylöitä aamupalalle
  • Parvekeen seinät pesty katupölystä (en vaan voi käsittää, että metsän laidassakin sitä kertyy noin paljon)
  • Matto pesty
  • Lakanat vaihdettu ja pesty (muistin jopa hakea lakanat ajoissa kellarista, enkä riiputtanut paria viikkoa kuten jouluna)
  • Pyykätty normi pyykki
  • Kukille vaihdettu uudet mullat ja ruukut
  • Leivottu pullaa pakkaseen vierasvaraksi (ja itselle)
  • Kiillotettu tummuneet haarukat ja veitset (rrrrakastan vanhoja kirppikseltä ostettuja ruokailuvälineitä, mutta ne tummuu turhan helposti)
  • Käyty leffassa
  • Opiskeltu 
  • Mopattu & imuroitu koko asunto (mopattu lähinnä siitä syystä koska Jekku pääätti hypätä pullataikinaan)

Että siinä nyt ensi alkuun hommia mitä täällä on tehty. Kerrankin ei olla vain makoiltu sohvalla ja vedetty lonkkaa. Onnin kanssa ollaan joka päivä toki lenkkeilty, mutta säät on ollut tätä päivää lukuun ottamatta kyllä tosi kehnot. Jokaisen lenkin jälkeen kotiin raahautuu musta ja mutainen koira. 

Kävin leffassa katsomassa Brooklyn- leffan. Koska menin itsekseni pääsin menemään jo hyvissä ajoin, kun ei tarvinnut odotella niitä aamu-unisia matkaan. Tämä leffa alkoi nimittäin jo 10:40. Omaankin makuun vähän turhan aikaisin, mutta toisaalta olin kotona jo ennen kahta, joten aikaa jäi sitten kaikkeen muuhun hyvin. Tykkäsin valtavasti tuosta Brooklyn leffasta, joka sijoittuu 1950-luvulle. Ei ihme, että on kahminut jo kolme Oscar-ehdokkuutta (paras elokuva, naispääosa & sovitettu käsikirjoitus) . Ihana musiikki, vaatteet, tunnelma ja miljööt. Esteettisesti todella kaunis elokuva eikä tarinassakaan mitään vikaa ollut. Katselin salaa muita ihmisiä ja monet pyyhkivätkin silmäkulmia :) Suosittelen katsomaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti