sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Arjen apulainen

Tällä hetkellä tuntuu, että aika vain katoaa jonnekin ennätys nopeaan. Huomenna starttaa jo neljäs viikko palveluohjauksen harjoitteluani, jonka suoritan Kampin palvelukeskuksessa. Viiden viikon harjoittelusta enää kaksi viikkoa on jäljellä. Lähes jokainen päivä harjoittelussa on jo buukattu täyteen kaikkea uutta ohjelmaa, joten ei ihme että siinä vaiheessa kun kotiin selviää olo on aika finaalissa. Sitten Onnin kanssa lenkille ja katson että kaikki pojat saavat omat eväänsä. Kotona pitäisi vielä harjoittelupäivän jälkeen tehdä kirjallisia tehtäviäkin. 

Itse tarvitsen lähes aina työpäivän/koulupäivän yms. jälkeen pienet päikkärit, jotta saan ladattua omat akkuni. Yleensä kaipaan kotona vielä kunnon lämpimän aterian, mutta iltaan ei kuitenkaan mahdu aivan äärrettömästi tunteja. Tähän pulmaan pelastus onkin pikalassu eli lasagne. Lasagne on siitä näppärä, että tätä syökin sitten useamman päivän eikä illalla tarvitse tuhlata aikaa tai energiaa enää erikseen ruuan laittamiseen, riittää vain että lassun käyttää muutaman minuutin mikrossa. Ja arjen arvokkaita tunteja säästyy muuhun hommiin :) Itse monesti teenkin lasagnen jo sunnuntai-iltana valmiiksi ja näin helpotan omaa alkuviikkoani. 

Tämän pikalasagnen teen tonnikalasta, koska mikään ei ole niin nopeaa kun avata tonnikalapurkki, mutta toki tonnikalan tilalla voi käyttää perinteikkäämpää jauhelihaa. Ja viitseliäs kokki tekee tietenkin oman tomaattikastikkeen ja juustokastikkeen, mutta tämän reseptin idea onkin pistää kaikki mutkat suoriksi. Idean tähän pikalassuun sain K-ruoka-sivustolta http://www.k-ruoka.fi/reseptit/juustoinen-broilerilasagne/



 Pikalasagne tonnikalasta

1 prk tonnikalaa
1 prk valmis pastakastiketta
2 prk Valion kermainen juustokastike
lasagnelevyjä
1-2 sipulia 
juustoraastetta
muskottipähkinää

Pilko sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää pannulle tonnikala ja pastakastike. Mausta tarvittaessa oman mielen mukaan. Mausta juustokastike muskottipähkinällä suoraan purkkiin. Kasaa lasagne tavallisen lasagnen tapaan. Itse aloitan yleensä ensin laittamalla pohjalle tonnikalakastiketta ja sen jälkeen lasagnelevyjä. Tämän jälkeen vuorotellen tonnikalakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Viimeiseen kerrokseen vain juustokastiketta ja juustoraastetta. Sitten vain uuniin 200 asteeseen noin. 30-40 min. Ja eikun nauttimaan :) 

Raikas salaatti on lasagnen kaveri. Itse tykkään raastaa aina yhden porkkanan kaveriksi. Mikään kovin kuvauksellin annos tämä ei ole, mutta niin hyvää :) 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti