maanantai 24. helmikuuta 2014

Oikea aromipesä

Olin jo pitkään kaipaillut kunnollista talviruokaa, eli jotain padassa muhivaa herkkua. Sitten bongasin Kotiblogit- lehdestä hurmaavan tillilihan ohjeen. En taida kuulua siihen sukupolveen, jolla on kammottavat muistot siitä. En itseasiassa muista syöneeni ikinä koko tillilihaa. Niinpä reseptistä innostuneena päätin kaivaa kaapin perältä pitkästä aikaa ihanan Sarpaneva padan esille. Hiukan jännitti miten tässä käy, sillä en ole tainnut tehdä kunnon lihapataa ikinä? Kanasta olen tehnyt, sekä porosta käristystä, mutta en tälläista. Tässä olisi selvästi kasvun paikka taas :) Hiukan poikkesin itse tillilihan reseptistä jättämällä sinapin sekä itse tillin pois, sori vaan x) Niiden sijaan lisäsin pataan palsternakkaa. 

Ohje meni suunnilleen näin: 

vajaa kilo nautaa
voita 
vehnäjauhoja
2 sipulia
3 porkkanaa (olisi mielestäni saanut olla vieläkin enemmän)
1 palsternakka
1 laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
0,5 l kuumaa vettä
2 rkl härkäfondia 
1 prk kuohukermaa




Ruskistin ensin lihat pannulla voissa ja kääntelin niihin hieman jauhoja mukaan. Samalla kun lihat ruskistuivat kuorin ja pilkoin porkkanat, sipulit ja palsternakat. Seuraavaksi lihat pataan ja vihannekset vuorostaan pannulle voihin. Kun kasvikset olivat saanneet väriä ja hieman pehmentyneet menivät ne lihojen seuraksi pataan. Päälle kiehuvaa vettä sekä mausteet. Pata sai olla uunissa reilut pari tuntia. Uunin jälkeen lisäsin pataan vielä kerman ja tarkistin maun. Hyvää oli =P Tarjoiltiin keitettyjen perunoiden kera. Jotka voisi tietenkin panna pataan porisemaan nekin :) 


Ehdottomasti tehdään vielä useasti! Liha oli niin mureaa ja maukasta. Nam Nam

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti