keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Juhannusvalmisteluja

Juhannusviikossa mennään jo. Enää huominen työpäivä ja sitten pääsee juhannuksen viettoon. Oma juhannus ei tosin kovin erikoisia suunnitelmia pidä sisällä; hyvää ruokaa ja rentoutumista kotosalla, mutta minusta kuulostaa aika hyvältä :) Eilen tein jo pieniä juhannusvalmisteluja ja töiden jälkeen valmistin pari pellillistä marenkia. En ole ollut mikään erityinen marenkien ystävä, mutta näistä tuli niin hyviä etten malttaisi millään jättää marenkipurkkia rauhaan. Suunnitelmissa on tehdä marengista eton mess sekä mansikkapavlova. Aika perus juhannusruuilla siis mennään; savustettua lohta, uusia perunoita, uusi porkkanoita ja mansikoita ja kermavaahtoa. Nämä ne ei kovin kummoisia valmisteluja mikään vaadi, joten keittiössä ei tarvitse juhannuksena kovin paljon viettää aikaa. Hyviä, simppeleitä perus makuja, joten mikäs sen parempaa. 

Marengit valmistui ohjeella; 

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua

n. 1,5h noin 100 asteessa uunissa. 
 

Lohi on muutenkin kuin juhannuksena mun lemppariruokaa. Voisin syödä sitä vaikka joka päivä erillaisin sovelluksin. Tässä iski kova halloumhimo, joten sitä ja bataattia oli kaverina. Olen myös kova astiahamsteri, yksi monista omista paheistani. Minusta tietyt ruuat pitää vaan syödä tietyiltä lautasilta ja muutenkin aina ennen syömistä pitää kuunnella itseään millainen fiilis on, minkälaiselta lautaselta ruoka minäkin päivänä maistuu parhaalta. En siis omista enää yhtä isoa astiastoa, vaan sen sijaan useamman vanhan Arabian lautasen, joita voin vaihdella ruuan ja fiiliksen mukaan. Valmiiksi kerätyn sarjan pistin kiertoon, sillä se ei enää tuntunutkaan omalta. Sen sijaan jokapäivä tunnen KonMarin tyyppistä iloa näistä vanhoista astia kaunokaisistani, siitäkin huolimatta että monet niitä pilkkaavatkin, jaksan silti aina puolustella niitä :) 
 

Opparia pitäisi malttaa myös työstää juhannuksenkin aikana eteenpäin, mutta kävin myös kirjastosta nappaamassa varauksesta Keskilännen keittiöt- nimisen kirjan, joten saa nähdä kumpi vie voiton. Juhannuksen sääennusteet vaihtelevat vielä hurjasti. Viikonloppuna ennusteet uhkasivat vielä kovilla sateilla, sitten luvattiin helteitä (jopa +26/27) ja tänään kun lehteä luin niin helteitä pitäisikin olla tiedossa kaikile muille päiville paitsi itse juhannusaatto perjantaille. Että näin. 

 




























Nyt kun tarkemmin pohdin niin onhan tässä myös eräs muukin suunnitelma juhannuksen varalle. Meinasin nimittäin kokeilla betonitöiden tekoa. Betoniainekset on jo puolivuotta kaapissa odotelleet, joten ehkä olisi jo aika testata sitä. Olen tässä koittanut kerätä materiaaleja, joita pääsen testaamaan, tosin ihan hirveästi betonimassaa ei varmaan edes tule, joten nähtäväksi jää mihin möhnä edes riittää. Siitäpä sitten myöhemmin jos hommasta edes tulee mitään. Töiden pitäisi antaa kuivua kolme päivää, en vaan tiedä miten maltan odottaa. Tahdon olla vähän semmoinen kaikki tänne heti-tyyppi :) 

 

Kotona on jatkettu verhorallia edellisen postauksen jälkeen. Uudet verhot olivat ihanat, mutta sitten tuo "uusi" nojatuoli tilkkutäkkeineen oli niin värikäs, että silmä ei millään tottunut kaikkeen siihen väriin ja kuvioihin, vaan mielestäni riitelivät aika hurjasti. Niinpä verhot veks ja kaapista kaivoin neljät vanhat verhot, ennen kuin lopulta päädyin siirtämään makkarin verhot olkkariin. Aikamoinen homma, mutta tulipahan tehtyä. Tietenkin olisin voinut vain vaihtaa nojatuoliin jonkun toisen päällisen, kuten rakas emoseni totesi. Kappas kun ei se tullut sillä hetkellä mieleen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti