Vaikka erilaisia leipiä on tullut kokeiltua useampiakin, en ole koskaan ennen tehnyt leipää tähän tapaan; leipä paistetaan kannellisessa uunivuuassa. Itse paistoin leivän sarpanevan 3 litran padassa ja hyvin toimi. Erilainen paistotapa ja helpon ohjeen vuoksi pistin heti eilen illalla taikinan tulemaan ja pääsin sen tänään paistamaan. Leipä syntyi melkein itsestään ja siinä oli aivan taivaallinen rakenne; rapsakka kuori ja mehevä sisus. Niin simppeliä ja tosi herkullista! :P Leipä on törkeän helppo, mutta vaatii hieman aikaa, sillä kohoaa jääkaapissa yön yli. Teen kyllä ehdottomasti tätä uudestaankin :)
Maailman paras vaivaton leipä
- 7dl sämpyläjauhoha
- noin 1 dl auringonkukan siemeniä
- 2 tl suolaa
- 0,5 tl kuivahiivaa
- 3,5 dl kädenlämpöistä vettä
Yön yli kohonnut taikina |
Kohoamaan jätetty pallero |
Valmista tuoretta, ihanaa leipää :)
Suvi, mullahan oli vastaavanlainen resepti tälle leivälle jos muistat: No-knead-bread. Pitää ehdottomasti kokeilla, kun kerran olet hyväksi havainnut!
VastaaPoistaHö, en kyllä muista, mutta tee ihmeessä! Minä meinasin tänään varmaan pistää uuden leivän tulemaan :P
VastaaPoista