![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqbRtzoOhm2PYblBqW37wjn22SRin3GXbRaU3Tcz6PnGyZqVVSRitD-8NU8PVPP2gThaHsboYjJYArr9DS7eDe7RItqGDolylHnooI5ki-yzVj-l_5twJu4IwInrmqA41Ctvcjk9rKlxA/s1600/pata.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7dfSOWf1iUcTNEYvMREByioKv_kobn7PYu1XsYvC8VstDrbyJT0Aq1rcXbEkIZZNaW6mh03JPz6m7OvRIZ0hahmensiKE4UTF5mMVQKeTKt3qxxvSKeSw03FEYCrR-V64zM33fhFDiXE/s1600/pata2.jpg)
vajaa kilo nautaa
voita
vehnäjauhoja
2 sipulia
3 porkkanaa (olisi mielestäni saanut olla vieläkin enemmän)
1 palsternakka
1 laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
0,5 l kuumaa vettä
2 rkl härkäfondia
1 prk kuohukermaa
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-LXYmB2g6LrWn0DsroavRT6xKAv5-qcQsHx1uiFGktICWARm4COuSx_nSVBMhlczarbMelIXZGq3PKLF1WEi1F1D1MIvNI7dPeJrmeYTH3X-WA6FCUDhjH9A9I3ZKg0J6aqxBp7SLIxA/s1600/pata3.jpg)
Ruskistin ensin lihat pannulla voissa ja kääntelin niihin hieman jauhoja mukaan. Samalla kun lihat ruskistuivat kuorin ja pilkoin porkkanat, sipulit ja palsternakat. Seuraavaksi lihat pataan ja vihannekset vuorostaan pannulle voihin. Kun kasvikset olivat saanneet väriä ja hieman pehmentyneet menivät ne lihojen seuraksi pataan. Päälle kiehuvaa vettä sekä mausteet. Pata sai olla uunissa reilut pari tuntia. Uunin jälkeen lisäsin pataan vielä kerman ja tarkistin maun. Hyvää oli =P Tarjoiltiin keitettyjen perunoiden kera. Jotka voisi tietenkin panna pataan porisemaan nekin :)
Ehdottomasti tehdään vielä useasti! Liha oli niin mureaa ja maukasta. Nam Nam
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti