sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ruista ranteeseen

Tänään on ollut aika laiska päivä, eilisestä johtuen. Tuli nukutta myöhään, sillä tuli mentyä vasta aamuyöstä nukkumaan. Energia varastot palautuivat kuitenkin iltaa myöten, joten päätin iltapuhteiksi leipoa vielä sämpylöitä. Uusimmasta K-ruoka- lehdestä löysin mehevien ruissämpylöiden ohjeen, joka houkuttelivat heti kokeilemaan ohjetta. Jos Pirkka-lehteä ei vielä kotoa löydy, ohjeen löytää myös Pirkan sivuilta täältä.  Koska en ollut suunnitellut leipomosurakkaani, vaan keksin sen ihan extempore meiltä ei löytynyt tuorehiivaa, jota ohjeessa käsketään käyttää. Tuorehiivan sijaan laitoin puolitoista pussia kuivahiivaa sekä koristelin sämpylät seesaminsiemenillä. Muuten noudatin ohjetta täysin ja sämpylöistä tuli todella herkullisia! Ihanan pehmeitä ja muhkuja. Tällä ohjeella sain kaksi pellillistä isoja sämpylöitä. Tein niistä vaihtelun vuoksi puikuloita ainaisten pyöreiden sijasta. Tämäkin resepti jää ehdottomasti meidän käyttöön :) 

                 Sämpylät ennen paistoa ja uunituoreina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti