![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLl2agVR2EBsAhOUVc1g7YJzlpWZERlT0l1dJwKTsRwhsD9_l264-Hf05pJz1wA6JOMEd5Lf62vaffJMn8VFDEH3k9i-pbxpWiTIQ_7WUjQ3R4D6KdJlwKD6nXXDHAG5wTWxok8-YfFZSe/s320/soijjaa.jpg)
Kasviruoan hyviä puolia puoltavat monet eriasiat:
- Kasvisruoka on edullisempaa, varsinkin kun suositaan kauden kasviksia. Kouluruoka pitää tehdä pienellä rahalla, joten kasvisruokaan voitaisiin panostaa eri tavalla.
- Eläimiä säästyy.
- Enemmän kasviksia syömällä voisimme ruokkia enemmän maailman ihmisiä. Se viljelysalue, jonka tarvitsemme rehun viljelyyn lihakarjan ruokkimista varten, voisimme käyttää hyödyksi ja kasvattaa tuotteita ihmisravinnoksi. Lihakarja tarvitsee myös paljon laiduntilaa, jota myös voisi hyötykäyttää ja kasvattaa ihmisravintoa.
- Suuret karjalaumat myös aiheuttavat ison osan kasvihuonekaasupäästöistä.
Kaarle Viikatteen Kasvislasagne
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2Uxqd2akgLEuyzAD1-pccM3pn_SqZGEUzBTlb2QAK-P8I8HtTTL85Os7zzAVGUocknWzzEMdEhW33KshFxL6CuYozwpFl1oLmTZUS2Miug-U36GYLDWz6mjt6g7HXnpFgMub3fRZnf3AA/s320/viiikate.jpg)
4dl tomaattimehua
2 prk tomaattimurskaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
lasagnelevyjä
(kasvissuikaleita)
mausteita oman maun mukaan; suola, pippuri,oregano, basilika
juustoraastetta pinnalle
Juustokastike:
1 Koskenlaskija- sulatejuusto
2dl vettä
muskottipähkinä
Kaada tomaattimehu soijarouheeseen ja anna maustua puoli tuntia. Pilko sillä aikaa sipulit. Kuullota sipulit pannulla, lisää soijarouhe ja tomaattimurska. Itse lisäsin myös kasvissuikaleita. Mausta ja hauduta sen aikaa, että juustokastike syntyy.
Sulata juusto veteen ja mausta muskottipähkinällä.
Lado vuokaan vuorotellen soijakastike, juustokastike sekä lasagnelevyt. Koristele juustolla ja laita uuniin 180 asteeseen noin 40 minuutiksi. Anna vetäytyä ja nauti :P
Kylläpäs tänään piti päästä vaahtoamaan :) Joskus näinkin. Yleensä on vaan höpöhöpöä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti