Kuten alhaalta ohjeesta näkee se on tosi simppeli eikä sen tekoon kauan mene. Ulkonakö ei ole kovin kummoinen, mutta ei pidä antaa sen hämätä. Tylsän kuoren alta löytyy suklainen, pehmeä ja valuva sisälmys, joka vain paranee nopeasti lämmittäessä. Loistava yksilö, jos on tiedossa vieraita, tai miksei ihan vaan omaksi iloksi. Tosin semmoinen kaloripommi tämä kakku kyllä on, ettei kannata tuhota ihan yksin :) Itse ainakin teen ehdottomasti jatkossakin tätä vierailleni.
Ohje on kopioitu Vapun valtakunnan sivuilta täältä. Tein kakun muuten reseptin mukaan, mutta lisäsin taikinaan vielä ruususuolaa makua antamaan. Sopi oikein mainiosti :)Vapun ohjeessa vuoka korppujauhotetaan, mutta itse olen töissä oppinut käyttämään leivinpaperia, joten joko leivinpaperia vuuan pohjalle/reunoille tai korppujauhota vuoka, jotta kakku irtoaa hyvin.
Ranskalainen suklaakakku
200g sulatettua voita
200g tummaa sukltaata esim. talousssuklaa
2 dl sokeria
4 klp munia
3,5 dl vehnäjauhoja
(suolaa esim. ruususuolaa)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sillä aikaa kun seos jäätyy vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää tässä vaiheessa suola, jos haluat. Lisää lopuksi jauhot varovasti mukaan käännellen. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Kakun tulee jäädä keskeltä löysäksi, joten älä paista kuivaksi. Halutettasi voit koristella tomusokerilla. Tarjoa kermavaahdon kera. Kesällä kermavaahdon kaverina toimii ehdottomasti tuoreet mansikat ja kirsikat. Parhaimmillaan vielä hieman lämpimänä.
Ja hyvää se kyllä olikin! Pitää ottaa ohje talteen.
VastaaPoista