Pätkisjuustokakku
Pohja:
- 10 kpl digestivekeksejä ( noin puoli pakettia )
- 80g voita
Täyte:
- 1 pussi pätkiksiä
- 5 liivatelehteä
- 200g tuorejuustoa
- 700g vaniljavanukasta
- 0,5 dl kaakaolikööriä
Murenna keksit pieneksi ja sulata voi keksin sekaan. Painele muruseos vuuan pohjalle tiiviisti. Laita liivatteet kylmään veteen viideksi minuutiksi pehmenemään. Pilko sillä aikaa pätkikset pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään pätkikset, vanukas sekä tuorejuusto. Kaada liivatteista vesi pois. Kuumenna likööri ja sekoita pehmenneet liivatteet siihen. Kaada sitten seos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen muun massan sekaan. Lopuksi koko täyte keksipohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään. Kakku saa hyytyä mielellään yön yli, mutta vähintään sen pitäisi hyytyä 4 tuntia. Kun kakku on hyytynyt sen voi koristella mieleisellään tavalla. Itse käytin suklaalastuja koristeena.
Nammm! Minulle kelpaisi. ..
VastaaPoistaHyvä että kävit tuhoamassa :P
VastaaPoista